≡ Menu

Izola

Izola je zelo staro mesto, na katerem območju so že v rimskih časih nastajale manjše naselbine.

Veliko ljudi ne ve, da se je Izola na začetku razvila na otočku, ki so ga šele kasneje povezali s kopnim, tako da je danes oblikovana v polotok. Glede na obmorsko lokacijo so se v Izoli že od nekdaj ukvarjali s pomorstvom in ribolovom.

Danes je Izola moderen kraj v katerem se zraven gospodarstva zelo hitro razvija tudi turizem z različnimi turističnimi kapacitetami.

Številne turiste zanima najem privat apartmaja pri domačinih ali druga oblika namestitve v Izoli. Ponudbo lahko preverite na strani apartmaji v Izoli ali preizkusite naš iskalnik na desni strani.

Simonov zaliv

Najbolj prepoznaven del Izola je vsekakor Simonov zaliv, ki je glavna plaža Izola in mesto številnih aktivnosti. Zraven športnih prvenstev in tekmovanj v odbojki in nekaterih drugih športih, se lahko tukaj rekreativno ukvarjate tudi z nekaterimi lahkotnimi športi, ki so primerni za na plažo.

V Simonovem zalivu najdete tudi dobro gostinjsko ponudbo, kjer vam ponudijo jedi po naročilu, pizze in druge oblike hitre hrane, seveda pa se na morju ne zdrži dolgo brez sladoledai n hladne pijače, ki jo prav tako dobite na več koncih.